• vezi mai mult
  Şedinţa operativă a serviciilor Primăriei Chişinău   
  Startul lucrărilor de reparație capitală a grădiniței nr. 79, sectorul Botanica   
 • Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Inaugurarea iluminatului public de pe strada Alba Iulia

  Inaugurarea iluminatului public de pe strada Alba Iulia

   14.02.2019    189 Accesări    

  Joi, 14 februarie a.c., ora 18:00, Primarul general interimar, Ruslan Codreanu, va participa la inaugurarea iluminatului public pe str. Alba-Iulia, sectorul Buiucani al capitalei. Evenimentul va avea loc în preajma rondului din Piața Unirii Principatelor Române.

  Lucrările de reabilitare au fost executate pe parcursul lunilor  ianuarie - februarie curent, fiind înlocuite 170 corpuri de iluminat pe bază de LED. Costul proiectului este de 1,5 mil. lei.

  Măsura se înscriere în obiectivul municipalității privind reducerea accidentelor rutiere pe străzile capitalei, Alba - Iulia fiind unul din drumurile principale din sectorul Buiucani.

  În context, precizăm că de săptămâna viitoare vor începe lucrările la modernizare a iluminatului public pe strada Muncești.

  E de menționat că pe bd. Mircea cel Bătrân, str. Ion Creangă și Parcul Valea Trandafirilor a fost executate lucrări de înlocuire a corpurilor de iluminat, până în prezent fiind valorificați 3,7 de mil. lei din cei 14 mil. lei prevăzuți în buget pentru acest scop. 

  Pe parcursul anului 2019 urmează a fi modernizat iluminatul public pe străzile: Calea Moșilor, Calea Ieșilor, bd. Moscova, str. Kiev, str. Ciuflea, Viaduct, str. Muncești și sectorul Budești 2.