Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Situația privind circulația transportului public și combaterea poleiului în oraș (ora 08:30)

   1454

Primăria Chişinău informează că la această oră, transportul public circulă pe toate liniile prevăzute, conform programului unei zilei de lucru, iar la linie au fost emise 316 troleibuze și 91 de autobuze. De asemenea, serviciile municipale intervin pe trotuare cât și pe străzi, la combaterea poleiului.

Drumarii au început lucrul de la 00:15, cu 14 autospeciale, fiind împrăștiați 230 metri cubi de material antiderapant și 13 tone sare tehnică, pe arterele capitalei și pe căile de acces spre suburbii. Câte un utilaj al ÎM Regia „Exdrupo" este dislocat în fiecare sector al capitalei, fiind gata să intervină la solicitările cetățenilor.

În acelaşi timp, angajații Regiei locativ-comunale au intervenit de la ora 02:00 cu 15 utilaje specializate, prioritar pe trotuare, în toate sectoarele capitalei, fiind împrăștiate 50 tone de sare. De asemenea, 380 de muncitori sunt antrenați la curățarea și presărarea materialului antiderapant, de la ora 05:00, în staţiile de așteptare a transportului public, pe trecerile pietonale și în preajma instituțiilor publice.

Autoritățile municipale îndeamnă cetățenii să dea dovadă de prudență la traversarea străzilor, în condiții de polei, iar agenţii economici din Chişinău și gestionarii de imobile sunt chemați să intervină la combaterea ghețușului pe teritoriile în care activează.  

În caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.