Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Cadouri tricotate pentru beneficiarii Centrului pentru Copilărie, Adolescență și Familie din sectorul Botanica al capitalei

   1320

Un grup de bătrânele, beneficiare a Serviciului social „Împreună cu bunicii" au mers astăzi la Centrul comunitar pentru Copilărie, Adolescență și Familie, din str. Grenoble 163/5, sectorul Botanica, pentru a oferi celor 15 beneficiari ai instituției fulare, căciulițe și mănuși tricotate de ele, dar și dulciuri, jucării și alte obiecte necesare copiilor.

Grupul de bătrânele sunt meșterițele care se adună săptămânal la Biblioteca „OVIDIUS", în cadrul „Șezătorilor de altădată". Inițiativa de a confecționa obiecte din lână și de a le oferi copiilor din orfelinate și centre comunitare le-a fost sugerată anterior, de Primarul general interimar al capitalei. Ruslan Codreanu, de asemenea a fost prezent astăzi la Centrul comunitar, alături de bunicuțele care au oferit obiecte tricotate copiilor.

Senioarele au spus că darurile aduse au fost confecționate cu dragoste și oferite din suflet beneficiarilor Centrului, prin care își văd propriii nepoți sau apropiați, care nu le sunt acum în preajmă, iar lucrurile oferite - să le țină de cald copiilor în anotimpul rece.

La rândul său, edilul-șef a mulțumit bătrânelelor pentru cadourile oferite copiilor, dar și pentru gândurile bune și deschiderea pentru a ajuta minorii din familii dezavantajate: prin vizite între generații, o vorbă bună sau un sfat înțelept, pentru a face mai frumoasă viața copiilor care frecventează instituția dată.

Ruslan Codreanu a promis că autoritățile locale se vor implica, de asemenea, pentru a susține copiii din centrele de plasament din municipiu, iar în special, în cazul de față se vor oferi surse financiare pentru lucrări de renovare și extinderea bucătăriei Centrului comunitar.