• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Întrevederea Primarului general interimar, Ruslan Codreanu, cu reprezentanți ai municipiului Brașov, România

  Întrevederea Primarului general interimar, Ruslan Codreanu, cu reprezentanți ai municipiului Brașov, România

   01.02.2019 13:15    375 Accesări    

  Primarul general interimar, Ruslan Codreanu, a primit astăzi în vizită un grup de reprezentanți ai administrației publice locale ai municipiului Brașov, România, în frunte cu viceprimarul Mihai Costel. Aceștia sunt prezenți zilele acestea la Chișinău, în cadrul expoziției "Fabricat în Moldova" și și-au propus o vizită și la Primărie, în scopul inițierii de colaborări între cele două administrații publice locale.

  Oaspeții de la Brașov s-au arătat deschiși pentru o posibilă colaborare dintre instituția pe care o reprezintă și Primăria municipiului Chișinău. „Chiar dacă vorbim de colaborarea cu o capitală, Brașovul reprezintă un loc important în economia României, dar și un exemplu de bună practică a ceea ce însemnă administrație locală și dezvoltare urbană", a menționat Mihai Costel. Viceprimarul de Brașov a mai precizat că ei au experiență în atragerea de fonduri europene, dar și că orașul lor a fost primul care a semnat un protocol de colaborare, pe partea de consultanță, cu Banca Mondială.

  Primarul general interimar al Capitalei și-a arătat deschiderea față de reprezentanții de la Brașov, inclusiv din partea echipei și a colegilor din Consiliul municipal Chișinău. Totodată, Ruslan Codreanu s-a interesat de preluarea anumitor experiențe și expertize pe care le are orașul din România, în colaborarea cu partenerii de dezvoltare, precum și vizavi de colaborarea cu societatea civilă și mediul de afaceri din Brașov.

  „Acum încercăm să creăm platforme de comunicare, atât cu societatea civilă, cât și cu mediul de afaceri, pentru că orașul este al oamenilor de aici, care plătesc impozite, dar și al business-ului, care poate vrea alte condiții, iar solicitările lor trebuie să ajungă la administrația capitalei, printr-un dialog constructiv", a menționat edilul-șef.

  Ruslan Codreanu s-a referit la subiectul inițierii Primului Forum Investițional al Chișinăului, ca și un prim pas pentru crearea a unei platforme de durată și schimb de idei cu reprezentanții business-ului. De asemenea, primarul general interimar s-a arătat interesat de colaborarea cu Brașovul pe proiecte de infrastructură, investiții, dar și ca parteneri, în proiecte europene.

  Părțile au convenit ca în perioada următoare să desfășoare vizite oficiale la nivelul administrației publice locale, care să pună bazele inițierii unui Acord de înfrățire dintre municipiile Chișinău și Brașov.