Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Responsabilizarea agenților economici care intervin pe partea carosabilă

   1699

Primăria Chișinău va responsabiliza agenții economici care execută lucrări de reabilitare a rețelelor inginerești pe trotuare și străzi, vizavi de calitatea învelișului asfaltic după intervenții. Măsura luată de administrația publică locală vine ca urmare a înregistrării cazurilor de tasare pe suprafețele asfaltice din oraș (gropi în asfalt), situație ce pune în pericol securitatea cetățenilor și a autovehiculelor.

Subiectul dat a fost abordat luni, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, de către Primarul general interimar, Ruslan Codreanu.

Edilul-șef a solicitat subdiviziunii de profil elaborarea unui document de politici privind întreținerea învelișului asfaltic, ca urmare a intervenției serviciilor municipale la reabilitarea rețelelor edilitare. „În majoritatea cazurilor, municipalitatea doar autorizează aceste lucrări, iar întreprinderile: S.A. „Apă - Canal Chișinău", S.A. „Termoelectrica", S.A. „Chișinău - Gaz", S.A. „Gas Natural Fenosa", contractează servicii de la agenți economici, care sunt direct responsabili de finalizarea și calitatea lucrărilor executate", a specificat Ruslan Codreanu.

Astfel, Direcția generală transport public și căi de comunicație va perfecta un proiect de decizie privind reglementarea modulului de restabilire a carosabilului, ce va fi înaintat spre aprobare Consiliului municipal Chișinău. Documentul va conține reglementări clare, referitor la perimetrul zonei de intervenție, durata și executorul, precum și sancțiunile ce se impun agenților economici pentru executarea necorespunzătoare a lucrărilor de restabilire a carosabilului.

Până la aprobare, Proiectul de decizie va fi discutat în fracțiunile CMC și supus consultărilor publice.