Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Intervenția serviciilor municipale la deszăpezire (ora 13:00)

   1600

Primăria Chişinău informează că pe parcursul zilei de vineri, serviciile municipale responsabile de deszăpezire sunt antrenate în sectoarele capitalei, dar și pe trotuare și în curțile blocurilor de locuințe.

Astfel, 26 de unități de tehnică specializată, inclusiv 7 utilaje HACO, sunt antrenate la curățarea trotuarelor din zona centrală a capitalei, a căilor de acces în pantă din intercartiere, iar 391 de muncitori intervin la deszăpezire în locurile de uz comun ale blocurilor de locuințe.

Totodată, Regia „EXDRUPO", cu 16 utilaje intervine la curățarea arterelor pe unde circulă transportul public și cele secundare, precum și pe căile de acces către suburbii. De asemenea, o unitate de deszăpezire acționează pe străzile din cartierul Telecentru (sector particular), unde au fost semnalate dificultăți în trafic.

Municipalitatea face apel în continuare către agenții economici/proprietari de imobile și gestionarii fondului locativ, de a interveni la curățarea teritoriilor adiacente, iar automobiliștii sunt rugați să nu parcheze pe marginea străzilor și pe trotuare, pentru a facilita intervenția utilajelor de deszăpezire.

Pentru informarea despre situațiile problematice privind ghețușul, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.