Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Școlile și grădinițele din municipiul Chișinău vor fi închise vineri din cauza ninsorilor abundente și a poleiului

   1647

Primăria Chişinău informează că vineri, 25 ianuarie 2019, toate instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău vor fi închise. Măsura este luată în scopul asigurării securității protecției vieții și sănătăți copiilor, urmare a căderii precipitațiilor și formării poleiului pe drumurile din țară.

Potrivit unui ordin emis astăzi, joi, 24 ianuarie a.c. de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, conducătorii instituțiilor de învățământ vor informa elevii, cadrele didactice și părinții despre decizia luată de autorități, iar recuperarea orelor se va organiza în altă zi.

În contextul avertizării de schimbare a vremii, Primarul general interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, a solicitat mobilizarea serviciilor municipale pentru intervenția la deszăpezire.

Astfel, Regia „Exdrupo" va acționa de la ora 23:00, cu 43 de autospeciale pe arterele capitalei, iar Regia locativ - comunală va interveni de la ora 02:00, cu 35 de utilaje pentru deszăpezirea trotuarelor și a curților de blocuri.

Autoritățile municipale îndeamnă cetățenii să dea dovadă de prudență la traversarea străzilor, în condiții meteo nefavorabile, iar agenţii economici din Chişinău și gestionarii de imobile sunt chemați să cureţe zăpada de pe teritoriul în care activează. De asemenea, automobiliștii sunt rugați să nu parcheze pe marginea străzilor și pe trotuare, pentru a evita aglomerarea traficului și a permite utilajelor de deszăpezire să intervină în timp util.

În caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.