Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Darea în exploatare a ultimelor 2 apartamente din blocul de pe bd. Moscova

   1828

Primăria municipiului Chișinău informează că miercuri, 23 ianuarie a.c. au fost date în folosință locatarilor ultimele două apartamente renovate, de la etajele 13 și 16, ale blocului de pe bd. Moscova, afectat de explozia din octombrie 2018.

La fel ca în cazul locuințelor prezentate săptămâna trecută, și ultimele două au fost reparate „la cheie", iar oamenii se pot întoarce deja acasă.

Extinderea cu 3 zile a termenului prevăzut pentru predarea cheilor către proprietari a fost cauzată de selectarea individuală a finisajelor pentru apartamente. Aici s-au făcut renovări prin înlocuirea tâmplăriei și a pardoselilor, instalarea obiectelor sanitare în baie, reabilitarea rețelei de încălzire, tencuirea și vopsirea pereților etc.

Lucrările de reparație au fost finanțate integral de municipalitate, iar în acest scop, din bugetul local s-a alocat circa 1 milion de lei.  

Amintim că de rând cu lucrările din apartamentele care au fost afectate de deflagrație, au fost reparate sau înlocuite ascensoarele, scara, locurile de uz comun etc, iar pentru perioada caldă a anului sunt planificate lucrări de amenajare a teritoriului în perimetrului blocului.

Municipalitatea și-a asumat, de asemenea, reparația a patru locuințe de la etajul 16, învecinate zonei exploziei, prin acordarea de surse financiare din Fondul de rezervă al municipiului Chișinău, distribuite direct locatarilor.

Menționăm că Primăria Chișinău a alocat inițial 10 milioane lei pentru reabilitarea blocului afectat de explozia din bd. Moscova. Pe parcurs au mai fost alocate circa 3 milioane de lei pentru achiziționarea unui ascensor marfar nou și lucrări de finisaje în apartamente.