Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Intervenția serviciilor municipale la deszăpezire (ora 12:00)

   1262

Primăria Chişinău informează că pe parcursul zilei serviciile municipale responsabile de deszăpezire sunt antrenate în sectoarele capitalei, dar și pe trotuare și în curțile blocurilor de locuințe.

Astfel, la curățarea trotuarelor și căilor de acces în intercartiere, sunt antrenate 34 de unități de tehnică specializată, iar 380 de muncitori sunt implicați la deszăpezirea stațiilor de așteptare a transportului public, pe trecerile pietonale și în locurile de uz comun ale blocurilor de locuințe.

De asemenea, 3 utilaje de deszăpezire lucrează în cartierele: Poșta Veche, Telecentru (sector particular), în zona Gării de Sud și în centrul istoric al orașului, în perimetrul străzilor V. Alecsandri - Albișoara - Mihai Viteazul - Alexandru cel Bun.

În același timp, ÎM „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi" acţionează la curăţarea căilor de acces din parcuri, scuaruri şi de pe alei, fiind antrenate 7 unități de tehnică cu perie și lamă, iar 280 de muncitori sunt mobilizați la împrăștierea materialului antiderapant.

Totodată, Regia „EXDRUPO", cu 15 utilaje intervine la curățarea arterelor pe unde circulă transportul public și cele secundare, precum și în intercartiere.

Pentru informarea despre situațiile problematice privind ghețușul, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.