• vezi mai mult
  Intervenția serviciilor municipale privind salubrizarea străzilor și lichidarea situațiilor de avariere în sectoarele capitalei   
  Primăria Capitalei va acorda asistență specializată pedagogilor, în vederea prevenirii situațiilor de abuz în școli și grădinițe   
  Şedinţa operativă a serviciilor Primăriei Chişinău   
  Inaugurarea iluminatului public pe strada Alba Iulia   
 • Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Atenționarea agenților economici privind deszăpezirea teritoriilor

  Atenționarea agenților economici privind deszăpezirea teritoriilor

   22.01.2019    122 Accesări    

  Primăria municipiului Chișinău informează că de săptămâna trecută administrația publică locală a început sancționarea agenților economici/proprietari de imobile și gestionarii fondului locativ, pentru lipsa de implicare în curățarea de zăpadă a teritoriilor unde își desfășoară activitatea.

  Cele mai multe procese verbale au fost întocmite de către Pretura sectorului Râșcani - 130 sancțiuni. În alte sectoare responsabilii au insistat în special pe convingerea persoanelor juridice referitor la salubrizarea teritoriilor adiacente clădirilor.

  Subiectul a fost abordat în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale de luni, iar  Primarul Capitalei a îndemnat cetățenii să sesizeze cazurile problematice referitor la deszăpezire, pentru ca responsabilii să intervină în timp util. Astfel, cetățenii pot utiliza rețelele de socializare, prin intermediul conturilor de Facebook a Primăriei municipiului Chișinău și a Preturilor de sector.

  De asemenea, chișinăuienii pot informa despre situațiile problematice în contextul condițiilor meteo, prin apelare la Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.