Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Situația în Chișinău privind deszăpezirea și circulația transportului public

   1482

Primăria municipiului Chişinău informează despre situaţia în oraş, în contextul condițiilor meteo.

În dimineaţa zilei de luni, la linie au fost emise 311 troleibuze şi 89 autobuze. Transportul public circulă pe toate rutele municipale.

În capitală se circulă în condiții de iarnă, iar serviciile de profil lucrează pentru depășirea situațiilor problematice, în conlucrare cu Inspectoratul Național de Patrulare.

ÎM Regia „Exdrupo"  a început intervenția de la ora 03:00, cu 30 de utilaje pentru prevenirea formării poleiului, fiind împrăștiați 512 metri cubi de material antiderapant și 43 tone de sare.

Pe parcursul zilei, drumarii continuă intervenția pe străzile unde circulă transportul public, precum și pe arterele secundare.

În acelaşi timp, Regia locativ-comunală lucrează de la ora 04:00, cu 7 utilaje HACO, iar de la ora 06:00 au mai fost implicate și 24 tractoare cu perie și lamă. Regia intervine la deszăpezire pe trotuare și trecerile de pietoni. Totodată, circa 360 de muncitori activează în intercartiere și la stațiile de așteptare, pentru curățarea zăpezii și împrăștierea de antiderapant.

Autoritățile municipale îndeamnă automobiliștii să nu parcheze pe marginea străzilor și pe trotuare, pentru a evita aglomerarea traficului și a permite utilajelor de deszăpezire să intervină în timp util. De asemenea, agenţii economici din Chişinău și gestionarii de imobile sunt chemați să-şi cureţe zăpada de pe teritoriul în care activează.  

În caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.