Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Situația în oraș privind lucrările de deszăpezire

   1359

Primăria municipiului Chișinău informează că pe parcursul zilei de sâmbătă, 12 ianuarie a.c., serviciile municipale au continuat acțiunile de deszăpezire, în toate sectoarele capitalei.

Pe parcursul zilei, Regia locativ-comunală a acționat cu 37 utilaje cu perie și sărărițe, fiind împrăștiate 14 tone de sare. De asemenea, 430 de muncitori au fost antrenați la curățarea staţiilor de aşteptare a transportului public și presărarea materialul antiderapant, în interiorul curţilor de blocuri.

În același timp, drumarii și-au continuat intervenția la prevenirea formării ghețușului pe carosabil, cu 18 autospeciale., Până la ora 16.00, pe străzi au fost împrăștiați peste 200 m³ de antiderapant.

Totodată, municipalitatea îndeamnă agenţii economici din Chişinău și gestionarii de imobile să-şi cureţe zăpada de pe teritoriul în care activează. De asemenea, automobiliștii sunt chemați să nu parcheze pe marginea străzilor și pe trotuare, pentru a evita aglomerarea traficului și a permite utilajelor de deszăpezire să intervină.

Informăm locuitorii că în caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel.: (022) 22-22-67 sau (022) 22-26-04.