Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Situația în capitală privind intervenția serviciilor la deszăpezire

   1392

Primăria Chişinău informează că pe parcursul zilei de vineri, serviciile municipale de deszăpezire au intervenit în regim alert la curățarea străzilor și deblocarea situațiilor problematice din trafic.

Despre situația intervenției la deszăpezire și asigurarea cu transport public a cetățenilor municipiului Chișinău, în situație de cod galben de ninsori, Primarul general interimar, Ruslan Codreanu a convocat o ședință de totalizare cu factorii de decizie din cadrul administrației publice locale.

Drumarii au lucrat la capacitate maximă, în trei schimburi, pentru a asigura străzi practicabile și respectiv activitatea transportului public, cu respectarea orarelor de circulație. Despre aceasta a raportat Adrian Boldurescu, șeful Î.M. „Exdrupo".  Intervenția serviciilor de deszăpezire va continua pe parcursul nopții, cu implicarea a 63 de autospeciale, pentru a preveni formarea poleiului.

Regia locativ-comunală și amenajare a intervenit pe străzile secundare, pe trotuare, în stațiile de așteptare, pe trecerile de pietoni și în intercartiere. Regia locativă a folosit la intervenție și utilaje specializate, închiriate de la agenți economici privați.

Totodată, câteva linii de autobuz spre suburbii au fost temporar prescurtate, până la intrarea în localitate, în legătură cu dificultățile de deplasare ca urmare a condițiilor meteo.

Pe de altă parte, preturile de sector au contractat tehnică de deszăpezire pentru a debloca căile de acces spre instituțiile/preșcolare /medicale și anumite cartiere din zonele rezidențiale.

În concluzie, Ruslan Codreanu a calificat munca serviciilor antrenate la deszăpezire drept un exercițiu de rezistență, prin implicarea unei echipe unite. „A fost un efort pentru toți și asta ne consolidează", a spus edilul. Totodată, primarul general interimar a punctat câteva priorități pentru intervenție în perioada imediat următoare: deblocarea accesului către instituțiile de învățământ, curățarea stațiilor de așteptare și a curților de blocuri etc.   

Mai mult, edilul-șef a făcut un apel către chișinăuieni, ca și pietoni să dea dovadă de prudență la traversarea străzilor, în condiții meteo nefavorabile. Iar în calitate de cetățeni ai orașului, să se implice fiecare la deszăpezirea curților în care locuiesc. Totodată, agenții economici au fost atenționați despre obligativitatea salubrizării teritoriilor adiacente imobilelor aflate în gestiune.

În caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.