• vezi mai mult
  Reabilitarea iluminatului public pe strada Ciuflea și Viaduct, sectorul Centru   
  Sesiune de informare privind realizarea concursului de idei pentru amenajarea spațiilor aferente arborilor solari   
  Punerea în circulație a primelor autobuze noi ISUZU   
  Modificarea itinerarului rutei de autobuz nr. 19   
 • Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Intervenția serviciilor municipale la deszăpezire

  Intervenția serviciilor municipale la deszăpezire

   06.01.2019    196 Accesări    

  Primăria Chişinău informează că parcursul zilei de duminică, 06 ianuarie, a.c., Î.M. Regia "Exdrupo" intervine pe străzi la deszăpezire cu 24 unități de tehnică din dotare.

  Primele mașini au ieșit la intervenție la ora 04.45, prin presărarea cu material antiderapant. Se acţionează în continuare pe arterele principale, pe cele secundare pe unde circulă transportul public şi căile de acces către localităţile suburbane. În total, ÎM Regia „Exdrupo" a împrăştiat circa o mie de tone de material antiderapant, amestec de sare şi nisip şi 27 tone de sare lichidă.

  În același timp, Regia Locativ-comunală și amenajare și-a început activitatea la deszăpezire pe trotuare, de la ora 07:00, cu 26 tractoare cu perie și 8 utilaje HACO. De asemenea, 215 de muncitori sunt antrenați la curăţarea trotuarelor, a căilor de acces în interiorul curţilor blocurilor de locuinţe şi în staţiile de aşteptare a transportului public. Intervenția va continua pe parcursul întregii zile.

  Informăm locuitorii că în caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel.: (022) 22-22-67 sau (022) 22-26-04.