Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Prioritățile domeniului educației preșcolare pentru anul 2019

   1359

Primarul general interimar, Ruslan Codreanu, a convocat o ședință de lucru cu managerii Direcției generale educație tineret și sport, unde au fost discutate prioritățile de dezvoltare a domeniului de educație preșcolară din capitală, pentru anul 2019.

În cadrul evenimentului au fost abordate subiecte ce țin de implementarea proiectelor inițiate de direcțiile sectoriale de profil, identificarea și soluționarea problemelor de organizare a procesului de alimentație în instituțiile de educație timpurie,  cât și perfectarea în termen a planurilor de achiziții pentru anul în curs.

Ruslan Codreanu a precizat că în acest an, în premieră, au fost prevăzuți 107 mil. lei la capitolul investiții pentru domeniul educației preșcolare, în special au fost alocați bani pentru asigurarea cu locuri în grădiniță a unui număr cât mai mare de copii: deschiderea a 7 instituții de educație timpurie și redeschiderea a 15 grupe noi în grădinițele existente, ceea ce reprezintă peste 1800 locuri, precum și reparația curentă/capitală a edificiilor.

Edilul-șef a dat termen de o lună Direcției generale educație, cultură, tineret și sport, pentru prezentarea Planul de achiziții pe anul 2019, spre a fi făcut public și respectiv, de a realiza obiectivele planificate. „S-au depus eforturi susținute pentru finanțări record în acest an la capitolul investiții în grădinițe, de aceea vreau ca aceste eforturi ale administrației publice locale să fie realizate în practică", a subliniat primarul. Ruslan Codreanu a atenționat responsabilii de la Educație despre respectarea angajamentelor asumate pentru executarea bugetului la capitolul redeschiderii grupelor și a grădinițelor, planificate pentru luna mai, a.c.

În aceeași ordine de idei, primarul general interimar a dat termen de o săptămână direcțiilor de educație sectoriale, de a prezenta planurile de achiziții pentru proiectele în curs de implementare, care depășesc suma de 1 mil. lei.