Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Finalizarea I etape a proiectului de reabilitare a străzii Ion Creangă

   3105

Primarul general interimar, Ruslan Codreanu a inspectat șantierul din strada Ion Creangă, unde se desfășoară lucrări de reconstrucție capitală a drumului.     

Prezent la fața locului, edilul capitalei a fost informat de către responsabilii din cadrul Direcției transport public și căi de comunicație despre finalizarea I etape a proiectului, care a vizat modernizarea iluminatului stradal. Astfel, au fost executate integral lucrările de schimbare a 48 de piloni de iluminat public, instalarea liniilor electrice și montarea a 159 de corpuri pe bază de LED.

Conform proiectului de execuție, etapa a doua de lucrări pe str. Ion Creangă, prevede modernizarea rețelei de contact a troleibuzelor și schimbarea obiectivelor de semafor, în perimetrul str. Alba Iulia și bd. Ștefan cel Mare și Sfânt. De asemenea, continuă lucrările de instalare a bordurilor, pavarea trotuarelor și amenajarea trecerilor pietonale.

Activitățile privind modernizarea străzii au început în luna octombrie a.c., iar proiectul prevede renovarea învelișului asfaltic, precum și reabilitarea celor două sensuri giratorii din Piața Unirii Principatelor și Piața Dimitrie Cantemir. Costul lucrărilor este de 44, 6 milioane lei, surse alocate din bugetul municipal.