Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Intervenția serviciilor pentru combaterea poleiului din capitală

   1400

Primăria municipiului Chișinău informează că pe parcursul zilei de luni, 17 decembrie a.c., serviciile municipale au continuat intervenția pe trotuare și curțile de blocuri, prin împrăștierea materialului antiderapant, în toate sectoarele capitalei.

Pe parcursul zilei Regia locativ-comunală a acționat cu 15 utilaje cu sărărițe, fiind împrăștiate 55 tone de sare pe trotuare și 23 tone sare în intercartiere. De asemenea, 350 de muncitori au fost antrenați la combaterea poleiului în preajma staţiilor de aşteptare a transportului public, pe trotuare și în interiorul curţilor blocurilor de locuinţe.

ÎM Regia „Exdrupo" a intervenit pe străzile din oraș și căile de acces spre suburbii, cu 18 de autospeciale, pentru prevenirea formării poleiului pe carosabil. În perioada menționată au fost împrăștiate 70 tone nisip și sare și 8 tone de lichid antiderapant.

Informăm locuitorii că în caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel.: (022) 22-22-67 sau (022) 22-26-04.