Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Intervenția serviciilor municipale privind combaterea poleiului

   1451

Primăria Chişinău informează că în capitală continuă lucrările de curățare a trotuarelor și a curților de blocuri de ghețuș și împrăștierea materialului antiderapant.

Pe parcursul zilei, în sectoarele capitalei, serviciile municipale au intervenit la combaterea ghețușului și împrăștierea antiderapantului, preponderent pe trotuare de pe străzile principale și secundare, în stațiile de așteptare a transportului public, dar și în preajma instituțiilor de educație timpurie și a instituțiilor de învățământ preuniversitar.

Astfel, Regia locativ-comunală a intervenit cu 8 unități HACO cu sărărițe și 7 tractoare cu sărărițe. În zonele unde intervenția mecanizată este dificilă, 374 de muncitori au fost antrenați la curăţarea trotuarelor, a căilor de acces în interiorul curţilor blocurilor de locuinţe şi a staţiilor de aşteptare a transportului public. În același, timp ÎM „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi" acţionează la curăţarea căilor de acces din parcuri şi de pe alei, pe bulevarde și în intersecțiile străzilor principale.

De asemenea, Preturile de sector au întocmit procese verbale agenților economici care au ignorat apelul autorităților administrației publice locale a municipiului Chișinău de neimplicare în combaterea ghețușului.

Pentru informarea despre situațiile problematice privind ghețușul, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.