Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Vizită de lucru a Primarului general interimar, Ruslan Codreanu, la Riga, Letonia

   1688

În perioada 11-13 decembrie, a.c., Primarul general interimar, Ruslan Codreanu, întreprinde o vizită de lucru în Letonia, la invitația primarului orașul Riga, Nils Ušakovs.

Vizita delegației de la Chișinău are loc în scopul stabilirii relațiilor de colaborare și schimb de experiență dintre cele 2 orașe, pe domeniile de dezvoltare urbană, gestionare a deșeurilor și salubrizării orașului.

Subiectele abordate se referă la experiența părții letone privind implementarea politicilor și strategiilor de dezvoltare a infrastructurii urbane, precum și a managementului de prelucrare și depozitare a deșeurilor. De asemenea, delegația de la Chișinău va lua cunoștință de utilizarea noilor tehnologii și practici în domeniu, în special ce ține de salubrizarea orașului în perioada caldă, cât și pentru deszăpezire în perioada de iarnă.  

Agenda de lucru a Primarului de Chișinău în Letonia cuprinde întâlniri cu managerii orașului și cu reprezentanții Asociației de management a deșeurilor, ai Asociației  prelucrare a metalului și inginerie mecanică, vizite de documentare la Compania municipală de prelucrare a deșeurilor, precum și la Uzina „Bucher Municipal", orașul Ventspils, specializată în producerea tehnicii multifuncționale de salubrizare.