Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Lansarea platformei informaționale „Alo Capitala"

   3180

Primarul general interimar, Ruslan Codreanu a participat astăzi la lansarea platformei informaționale www.alocapitala.md, care își propune mediatizarea, on-line, a activității administrației publice locale. La eveniment au participat conducătorii direcțiilor generale, managerii întreprinderilor municipale, pretorii de sector, consilieri municipali, dar și reprezentanți ai sectorului asociativ și mediului de afaceri. 

Portalul „Alo Capitala", are ca scop facilitarea comunicării dintre autoritățile municipale și cetățeni, prin plasarea zilnică a informațiilor de interes public, dar, în premieră, și pe câteva panouri LED din oraș. 

Prezent la eveniment, Ruslan Codreanu a salutat ideea lansării unei platforme informaționale dedicată urbei, care va reprezenta o opțiune de informare în plus, creând punți de legătură între administrație și cetățeni, mediul de afaceri, sectorul asociativ cât și oaspeții capitalei. „Vreau ca Primăria să fie văzută ca o echipă integră, iar oamenii trebuie să știe asta. Și prin acest proiect să dăm o nouă culoare, un nou suflu Chișinăului.", a declarat edilul capitalei.

Platforma www.alocapitala.md conține mai multe meniuri structurate: Din prima sursă; interviuri; precum și module: Primăria, Consiliului municipal Chișinău, Preturi de sector și Întreprinderi municipale. Un alt format de reflectare a activităților municipalității și soluționarea problemelor chișinăuienilor va fi difuzarea transmisiunilor live și a podcast - urilor pe diverse tematici.