Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Montarea pilonilor de delimitare a accesului pe trotuare în zona centrală a capitalei

   2871

Primăria municipiului Chișinău informează despre montarea pilonilor de delimitare a accesului pe trotuare, în zona centrală a capitalei. Primele 76 de unități au fost instalate pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, în perimetrul str. Vlaicu Pârcălab - str. Mihai Eminescu.

Măsura respectivă a fost luată de autoritățile administrației publice locale Chișinău, în scopul evitării parcării automobilelor pe trotuare, pentru asigurarea accesului liber al pietonilor și al bicicliștilor pe spațiile special amenajate. Este de remarcat că la intersecțiile de străzi și în zona trecerilor pietonale, pilonii vor fi mai înalți, de 1,1 metri și prevăzuți cu vârfuri reflectorizante.   

Lucrările de montare a pilonilor de delimitare a accesului pe trotuare sunt coordonate de Direcția generală transport public și căi de comunicație. Îngrădiri de acest fel vor fi instalate pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, bd. Constantin Negruzzi şi str. Vasile Alecsandri.

În total vor fi montați peste 5 mii de piloni, iar cheltuielile în acest scop - 5,2 milioane lei, sunt acoperite din sursele bugetului municipal.