Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Desfășurarea proiectului social „Împreună cu bunicii”

   3153

Primăria municipiului Chişinău informează că în capitală a fost inițiat un serviciu social pentru seniori, cu denumirea „Împreună cu bunicii".

Noua inițiativă este realizată în cadrul Bibliotecii Municipale „B. P. Hasdeu" și prevede încadrarea persoanelor de vârsta a treia în comunitate și oferirea oportunităților de dezvoltare și interacțiune între generații.  

Pe parcursul lunii noiembrie, a.c., Programul a fost testat printr-un proiect-pilot, în câteva filiale ale Bibliotecii Municipale „B. P. Hasdeu", pe domeniile: inițiere în utilizarea calculatorului, studierea limbilor străine, activități pe interese și de recreere, lecturi, excursuri prin Chișinău etc. Și având în vedere interesul crescut din partea beneficiarilor, s-a luat decizia de a lansa Programul în mai multe biblioteci.   

Proiectul „Împreună cu bunicii" a fost prezentat de către Primarul General interimar, Ruslan Codreanu, luni, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale. Edilul a ținut să remarce importanța implicării active a cetățenilor în viața orașului, indiferent de vârsta acestora. „Vrem să le oferim oamenilor condiții confortabile și minime cel puțin, pentru socializare și implicare, indiferent dacă avem în vedere persoane tinere sau în vârstă, angajați sau neangajați, persoane de vârsta a treia. Toți sunt importanți deopotrivă pentru noi", a spus Ruslan Codreanu.

Directoarea bibliotecii municipale „B. P. Hasdeu", Mariana Harjevschi a menționat că programul „Împreună cu bunicii" va fi desfășurat în cele 27 de filiale ale rețelei de biblioteci municipale, astfel că fiecare dintre acestea propune diferite oportunități.

Programul va include servicii, bazate pe:
● formarea deprinderilor în domeniul tehnologiei;
● oferirea programelor de educaţie digitală;
● dezvoltarea abilităţilor de comunicare, socializare şi interacţiune;
● implicarea în activităţi de recreere.

Agenda programului „Împreună cu bunicii pentru luna decembrie 2018 va fi prezentată pe site-ul Bibliotecii Municipale „B. P. Hasdeu" http://www.hasdeu.md, la sediul Direcției generale asistență socială și sănătate, precum și la preturile de sector.