Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Majorarea salariilor cadrelor didactice din municipiul Chișinău cu 20 la sută

   2845

Primăria Chișinău informează că salariile cadrelor didactice din municipiu vor fi majorate cu 20%. O decizie în acest sens a fost aprobată recent de Consiliul municipal Chișinău.

Astfel, de lefuri majorate vor beneficia peste 6600 de cadre didactice din învățământul primar și secundar din municipiul Chișinău, inclusiv 900 din instituțiile de învățământ din suburbii, precum și circa 3000 de educatori din instituțiile de învățământ preșcolar din capitală.  

Măsura luată de autoritățile municipale are ca scop motivarea și susținerea financiară a cadrelor didactice din sistemul educațional municipal și prevede salarii mai mari cu 20%, începând cu 1 septembrie 2018.

Potrivit deciziei CMC nr. 8/41 din 27 noiembrie 2018 „Cu privire la majorarea cu 20 la sută a salariilor cadrelor didactice din instituțiile de învățământ preșcolar, primar și secundar din municipiul Chișinău", lefurile majorate se vor menține și în anul 2019, iar subdiviziunile municipale de profil urmează să facă calculele necesare pentru acoperirea cheltuielilor bugetare, pentru perioada ianuarie-decembrie 2019, cu includerea sumei respective în bugetul pentru anul 2019.

Necesarul de mijloace financiare suplimentare, pentru creșterea cu 20% a retribuțiilor salariale a cadrelor didactice vizate, pentru 4 luni ale anului 2018 este de peste 35 milioane lei.