Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Prezentarea suflantelor de strâns frunzele şi instalarea sistemului de irigare în Grădina Publică „Ștefan cel Mare şi Sfânt”

   9755

În parcurile din Chişinău frunzele vor fi strânse cu aspiratoarele. Recent ÎM „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi" a achiziţionat 15 suflante în acest sens, dar şi 2 utilaje pentru sădirea copacilor.

În dimineaţa zilei, întreprinderea a prezentat tehnica achiziţionată, dar şi sistemul de irigare care se instalează în Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt". Şeful ÎM „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi", Serghei Carp, a menţionat că tehnica achiziţionată va fi folosită pentru întreţinerea parcurilor din capitală. Suflantele, dar şi utilajul de sădit copacii au fost achiziţionate din bugetul întreprinderii, iar în acest scop au fost alocate peste 200 mii lei.

În altă ordine de idei, Serghei Carp a afirmat că lucrările de instalare a sistemului de irigare în Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt" au început în luna octombrie şi se vor încheia până la sfârşitul anului curent. Sistemul de irigare va monitoriza umiditatea solului și temperatura aerului și va funcționa separat pentru irigarea plantelor decorative, a gazonului și a arborilor. Noul proiect va permite întreținerea mai bună a gazonului, a rondurilor de flori și a arborilor, pentru că va exclude utilizarea tractoarelor cu cisternă pentru irigare. Costul total al proiectului este 3,5 milioane lei, sursele financiare fiind alocate din bugetul municipal pentru anul 2018.

În context, primarul general interimar al municipiului Chişinău, Ruslan Codreanu, a subliniat că Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt" va fi primul parc din capitală care va dispune de sistem de irigare. Edilul-şef a afirmat că este necesar ca pentru anul viitor să fie restabilit şi gazonul în parcul central din Chişinău. „Pentru a avea parcuri şi zone verzi bine amenajate, trebuie să continuăm să achiziţionăm tehnică de întreţinere şi să instalăm sisteme de irigare. Este un imperativ al timpului", a remarcat Ruslan Codreanu.