• vezi mai mult
  Municipiul Chișinău este parte a Acordului Solar Mayors Charter, care promovează valorificarea energiei solare în mediul urban   
  Punerea în circulație a noului model de abonamente anuale de călătorie în transportul public pentru pensionari   
 • Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Amplă acțiune de colectare a frunzișului din oraș

  Amplă acțiune de colectare a frunzișului din oraș

   09.11.2018    304 Accesări    

  Primăria municipiului Chișinău anunță că sâmbătă, 10 noiembrie 2018, în intervalul orelor 10:00 - 12:00, în capitală se va desfășura o amplă acțiune de colectare a frunzișului din curțile blocurilor de locuințe.

  În acest sens, facem un apel de mobilizare către locuitorii capitalei, precum și asociațiile obștești, gestionarii fondului locativ, agenţii economici etc. să participe organizat, pentru două ore, la colectarea frunzelor din curțile blocurilor în care locuiesc, a clădirilor pe care le deţin sau în care îşi desfăşoară activitatea, pentru a reuși strângerea frunzișului în timp util de pe teritoriul orașului.

  Municipalitatea îndeamnă conducătorii grupurilor de inițiativă să asigure acumularea pungilor cu deșeuri pe străzile principale, iar municipalitatea va pune la dispoziție transport pentru evacuarea frunzișului. Participanții la acțiune vor fi asigurați cu mănuși și pungi.

  În cadrul acțiuni de salubrizare de sâmbătă, și-au anunțat participarea 50 de asociații obștești și agenți economici sau peste 850 persoane.