• vezi mai mult
  Municipiul Chișinău este parte a Acordului Solar Mayors Charter, care promovează valorificarea energiei solare în mediul urban   
  Punerea în circulație a noului model de abonamente anuale de călătorie în transportul public pentru pensionari   
 • Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Vizită de lucru a primarului general interimar, Ruslan Codreanu, la șantierul pe de str. Băcioii Noi

  Vizită de lucru a primarului general interimar, Ruslan Codreanu, la șantierul pe de str. Băcioii Noi

   30.10.2018    313 Accesări    

  Primarul general interimar, Ruslan Codreanu a inspectat astăzi șantierul în lucru de pe strada Băcioii Noi, tronsonul: bd. Dacia - șos. Muncești, unde au început lucrările de reparație a carosabilului. Autoritățile municipale au decis renovarea segmentului de drum, care se afla într-o stare avariată.

  În urma inspectării șantierului, Ruslan Codreanu s-a arătat mulțumit de calitatea intervenției, dar și de mobilizarea drumarilor pentru a executa lucrările de reparație în termeni restrânși. „Am vizitat recent acest cartier și am constatat că locuitorii se confruntă cu insuficiență de transport public. Astfel, după renovarea drumului vom pune la dispoziția oamenilor transport adăugător", a menționat edilul capitalei.

  Potrivit lui Vitalie Butucel, șef al Direcției generale transport public și căi de comunicație, pentru anul viitor sunt planificate lucrări de reabilitare integrală a străzii Băcioii Noi, cu montarea bordurilor și delimitarea trotuarelor.

  După finalizarea lucrărilor de reparație a str. Băcioii Noi, municipalitatea va extinde itinerarele a două rute municipale de autobuz: nr. 44 și nr. 65 pentru a asigura cu transport public locuitorii din zonă.

  Menționăm că segmentul de drum reabilitat are o suprafață de 8 mii metri pătrați, iar în acest scop, din bugetul municipal au fost alocați 3,5 milioane lei.