• vezi mai mult
  Cerințe de securitate privind exploatarea sistemelor de distribuție a gazelor combustibile naturale   
  Consultare publică privind instalarea a 2 arbori solari în Chişinău   
  Atenție șoferi: Suspendarea traficului rutier pe str. 31 august 1989 şi str. Tighina   
  Ședinţa extraordinară a Comisiei pentru gospodăria locativ-comunală, energetică, servicii tehnice, transport, comunicaţii şi ecologie   
 • Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Stadiul lucrărilor de reabilitare a blocului locativ din bd. Moscova

  Stadiul lucrărilor de reabilitare a blocului locativ din bd. Moscova

   29.10.2018    214 Accesări    

  Primăria municipiului Chişinău informează că pe parcursul săptămânii curente vor începe lucrările de construcție a primului planșeu al blocului de locuințe din bd. Moscovei, 11, afectat de explozia produsă la 6 octombrie, anul curent. O informație în acest sens a fost prezentată luni, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, de către viceprimarul Nistor Grozavu.

  Potrivit experților, au fost identificate soluțiile pentru începerea lucrărilor de construcție a primului planșeu, între etajele 13 și 14, iar lucrările propriu-zise se vor desfășura în câteva zile.  

  E de menționat că pe parcursul săptămânii trecute au fost realizate o serie de lucrări de pregătire pentru reparația casei scării, expertizarea zonei ascensorului, a planșeelor, precum și a pereților interiori și exteriori.

  După finalizarea construcției celor trei planșee, specialiștii de la Institutul de Geologie și Seismologie al Academiei de Științe a Moldovei, vor executa expertiza antiseismică a blocului locativ, dar și a celui de vizavi, neafectat de deflagrație, pentru a se asigura de rezistența imobilului.