• vezi mai mult
  Municipiul Chișinău este parte a Acordului Solar Mayors Charter, care promovează valorificarea energiei solare în mediul urban   
  Punerea în circulație a noului model de abonamente anuale de călătorie în transportul public pentru pensionari   
 • Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Vizita primarului general interimar al municipiului Chişinău, Ruslan Codreanu, pe şantierul din bd. Moscova, 11

  Vizita primarului general interimar al municipiului Chişinău, Ruslan Codreanu, pe şantierul din bd. Moscova, 11

   19.10.2018    666 Accesări    

  Primarul general interimar al municipiului Chişinău, Ruslan Codreanu, a inspectat astăzi şantierul din bd. Moscova, 11/5 din capitală, unde se desfăşoară lucrările de restabilire a blocului locativ şi a apartamentelor afectate în urma exploziei produse în seara zilei de 6 octombrie a.c.

  Pe şantier, antreprenorul a demolat deja planșeul dintre etajele 13 și 14 ale blocului de locuinţe din bd. Moscova şi execută lucrări de pregătire pentru reconstruirea acestuia. Mai târziu, peste circa 2 săptămâni, vor fi reconstruite și celelalte planșee distruse în urma deflagraţiei. În final, urmează a fi reabilitată faţada blocului de locuinţe. După cum a informat dirigintele de şantier, aceste lucrări urmează a fi executate în termen de până la 2 luni.

  Între timp, concomitent cu lucrările de proiectare şi de construcţie, Direcţia generală locativ-comunală şi amenajare, subdiviziune a Primăriei municipiului Chişinău care a fost investită în calitate de beneficiar al proiectului privind reabilitarea blocului de locuinţe din bd. Moscova, 11/5, va începe executarea lucrărilor de restabilire a funcţionalităţii lifturilor şi a tuturor comunicaţiilor inginereşti din interiorul blocului locativ avariat.