Amenajarea complexă a teritoriului adiacent Centrului Academic „Eminescu"

   2750

Duminică, 14 octombrie 2018, de Hramul oraşului Chişinău, a fost inaugurat scuarul cu zona urbană de socializare şi lectură în spaţiu liber, din preajma Centrului Academic Internaţional „Eminescu", din bd. Dacia, 20. De asemenea, a fost dezvelit bustul poetului național Mihai Eminescu, autor Romi Adam din Alba-Iulia, România.

Revitalizarea scuarului este unul din proiectele înaintate de cetăţeni prin intermediul mecanismului de bugetare participativă în anul 2017. Pentru realizarea proiectului „Amenajarea complexă a teritoriului adiacent Centrului Academic Internațional „Eminescu" - spațiu urban" din contul Bugetului Civil au fost alocaţi, în total, 210 mii lei.

Cu ocazia dezvelirii bustului marelui poet, a fost organizat un recital de poezie „Odă orașului Chișinău", o expoziție de documente „Chișinău - oraș de vis", precum şi expoziția de pictură „Chișinău - catedrală de suflet și lumină", la care au participat scriitori, personalități ale orașului Chișinău, oameni de cultură, precum şi locuitorii din zonă.

Anterior, spaţiul adiacent Centrului Academic Internaţional „Eminescu", din bd. Dacia, 20, era folosit drept parcare neautorizată pentru şoferi. Autorii proiectului au propus transformarea teritoriului într-un scuar sau o zonă urbană de socializare şi lectură în spaţiu liber. De asemenea, scuarul va servi drept zonă de recreere pentru locuitorii blocurilor de locuinţă din preajmă.