Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Planul de acțiuni privind amplasarea și evacuarea unităților de comerț ambulant

   2799

Primăria municipiului Chișinău anunță că unitățile de comerț ambulant amplasate în sezonul estival pe străzile și în zonele de agrement din capitală urmează a fi evacuate până la 1 noiembrie a.c.

În acest sens, un plan de acțiuni, care urmează să reglementeze modul de amplasare și evacuare a unităților de comerț ambulant (chioșcuri, tonete, rulote, etc.) a fost prezentat luni,15 septembrie în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale de către Direcția generală comerț, alimentație publică și prestări servicii. 

De asemenea, planul de acțiuni prevede și măsuri de evacuare etapizată a gheretelor de pe străzile și din zonele unde este interzisă desfășurarea comerțului ambulant stradal. Astfel, o serie de recomandări similare au fost expuse în cadrul unui raport prezentat de către Grupul de lucru, care a examinat și evaluat modul de amplasare/reamplasare a gheretelor din orașul Chișinău.

În acest context, primarul general interimar a solicitat Direcției generale comerț, alimentație publică și prestări servicii, prezentarea conceptului de organizare a comerțului stradal pe perioada sezonului estival din capitală. „Sper că în 2019 să nu existe cazuri de amplasare ilegală a unităților de comerț ambulant, iar abordarea municipalității la acest capitol trebuie să fie egală în raport cu toți agenții economici", a subliniat Ruslan Codreanu.

Conceptul de organizare a comerțului stradal în municipiul Chișinău, aflat la etapa de elaborare, urmează să stabilească cerințele estetice, sanitare, dar ți parametrii fizici unici, modele de design-tip pentru toate tipurile de instalații comerciale stradale.