Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Amenajarea şi salubrizarea Parcului „Valea Morilor" din Chişinău

   1970

Pe parcursul zilei, în Parcul „Valea Morilor" din capitală se desfăşoară o acţiune de salubrizare şi amenajare a teritoriului. La lucrările de curăţare a parcului participă Preturile sectorului Centru şi Buiucani, angajaţii ÎM „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi" şi soldaţi din cadrul Armatei Naţionale. 

Primarul general interimar al municipiului Chişinău, Ruslan Codreanu, a mers în inspecţie în parc, pentru a verifica modul în care se desfăşoară lucrările de salubrizare. „Este unul din cele mai apreciate şi reprezentative locuri ale oraşului Chişinău. Tocmai de aceea este de obligaţia noastră să menţinem într-o stare corespunzătoare întregul parc", a remarcat primarul general interimar. 

Într-o singură zi, din parc au fost evacuate peste 10 rute de gunoi. S-au salubrizat aleile pietonale, au fost curăţaţi copacii uscaţi şi tăiată iarba din preajma scărilor şi a căilor de acces în parc. De asemenea, s-a intervenit la iluminatul public, în acest sens fiind reparate 20 de felinare din jurul lacului. 

Ruslan Codreanu a solicitat ca în perioada imediat următoare să fie reabilitat asfaltul de pe aleea pietonală, ca urmare a intervenţiei la reţeaua de apeduct şi canalizare. De menţionat că la moment se execută lucrări de reabilitare a scărilor din granit, care asigură accesul în Parcul „Valea Morilor" din str. Alexe Mateevici, proiect finanţat de Primăria sectorului I municipiul Bucureşti. 

Pe parcursul verii, s-au executat lucrări de reconstrucție a Scărilor nr. 4 din zona de odihnă și agrement, din totalul celor 20 de scări existente în parc. Lucrările date au fost sistate, din lipsa resurselor financiare. Pentru finalizarea obiectivului mai sunt necesari circa 1 milion de lei. Primăria municipiului Chişinău va examina posibilitatea identificării surselor financiare suplimentare, pentru a finaliza lucrările la această scară până la sfârşitul anului 2018.