Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Vizita primarului general interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, la Școala municipală pentru copii hipoacuzi

   3958

Primarul general interimar al municipiului Chişinău, Ruslan Codreanu, a vizitat astăzi Şcoala specială pentru copii hipoacuzi și surditate tardivă nr. 12 din capitală.

Vizita a avut loc în contextul Zilei internaționale a surzilor, care este marcată la nivel mondial în ultima duminică a lunii septembrie. Cu acest prilej, primarul interimar s-a documentat asupra stării de lucruri din instituție, a procesului educațional desfășurat, dar și cu problemele curente.

Ruslan Codreanu s-a arătat satisfăcut de starea de lucruri din cadrul școlii specializate nr.12, menționând că din bugetul municipal vor fi alocate surse financiare suplimentare pentru dotarea instituției, reparația sălii de sport și amenajarea terenului sportiv. „Voi insista asupra amenajării cabinetelor de educație tehnologică, care sunt insuficient dotate. Aici copii pot învăța să confecționeze diferite lucruri, care, după absolvire, îi vor ajuta să se integreze mai ușor în societate", a conchis primarul general interimar.

De menţionat că din bugetul municipal pentru anul curent au fost alocate surse financiare pentru schimbarea geamurilor vechi. Lucrările de montaj a tâmplăriilor din termopan vor fi executate începând cu 1 octombrie a.c., după care va fi renovată integral fațada instituției. 

Şcoala specializată nr.12 este unica instituție municipală de profil, în care învață 85 de elevi hipoacuzi și surditate tardivă, care sunt instruiți de 25 cadre didactice, dintre care 14 psihopedagogi. Potrivit estimărilor Federației Mondiale a Surzilor, la nivel global, sunt atestați circa 70 milioane de persoane hipoacuzice.