Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Întrevederea primarului general interimar al municipiului Chişinău, Ruslan Codreanu, cu ambasadorul Armeniei

   1718

Primarul general interimar al municipiului Chişinău, Ruslan Codreanu, s-a întâlnit, astăzi, cu Excelenţa Sa, Jivan Movsisyan, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Armenia în Republica Moldova. 

În cadrul întrevederii, oficialii au discutat despre oportunitatea restabilirii relaţiilor de colaborare între oraşele Erevan şi Chişinău. Primarul general interimar ş-a arătat interesul pentru iniţierea unor proiecte comune cu noua administraţie a oraşului Erevan, capitala Republicii Armenia. „Deşi între Chişinău şi Erevan a fost semnat un acord de înfrăţire de mai mulţi ani, de-a lungul timpului relaţiile între cele două oraşe au fot mai mult simbolice", a remarcat Ruslan Codreanu.  

În context, ambasadorul Armeniei, Jivan Movsisyan, l-a invitat pe primarul de Chişinău la manifestările consacrate aniversării a 2800 de ani de la înfiinţarea oraşului Erevan, care se vor desfăşura pe 20 octombrie, curent. De asemenea, Excelenţa Sa, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Armenia în Republica Moldova, a remarcat potenţialul investiţional al oraşului Chişinău, manifestându-şi disponibilitatea de a contribui la atragerea unor investitori armeni în capitala ţării noastre. 

De menţionat că între capitalele Republicii Moldova şi Republicii Armenia, oraşele Chişinău şi Erevan, a fost semnat un acord de înfrăţire la 24 martie 2000.