Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Ruslan Codreanu: Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi" trebuie să devină o întreprindere profitabilă

   1346

Primarul general interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, a solicitat administrației Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi" o nouă abordare privind gestionarea întreprinderii, care în prezent are un management defectuos.

O constatare în acest sens a fost făcută în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale de către edilul capitalei, în urma prezentării de către administrația Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi" a raportului de activitate pentru 8 luni ale anului curent.

Din raportul prezentat, principalele problemele cu care se confruntă întreprinderea sunt lipsa angajaților de la stațiile de salvare de pe lacurile din zonele verzi, parcul auto învechit, numărul mare de solicitări de curățare a arborilor și cheltuielile majorate pentru irigarea spațiilor verzi. În același timp, chiar dacă întreprinderea are un deficit de 100 persoane, actuala administrație dă asigurări că până la finele lunii noiembrie  volumul de lucrări capitale planificate va fi realizat în proporție de 90 la sută. 

Până acum, întreprinderea a valorificat doar 56 la sută din sursele financiare alocate în anul 2018. Din bugetul municipal pentru acest an, întreprinderii „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi" i-au fost alocate peste 97 milioane lei, sumă dublată față de anul precedent.

În context, Ruslan Codreanu a reiterat necesitatea creării unui mecanism de monitorizare în gestionarea resurselor financiare alocate. „Problema salariilor mici în cadrul întreprinderii este doar din cauza administrării și planificării defectuoase", a conchis Ruslan Codreanu. „Am mari rezerve ce ține de activitatea entității. Această întreprindere trebuie să genereze profit și să aducă venit la bugetul municipal. Doar un management eficient poate crea condiții mai bune pentru angajați, salarii mai mari, procurări de echipamente și utilaje, care direct se vor reflecta asupra activității întreprinderii", a menționat primarul general interimar.

De asemenea, Ruslan Codreanu, a solicitat reducerea numărului de angajați ai aparatului de conducere, care este unul numeros în raport cu numărul de muncitori per întreprindere.