Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Desfăşurarea lucrărilor de reabilitare a reţelelor edilitare pe str. 31 august 1989

   1390

Lucrările de reabilitare a reţelelor edilitare de pe str. 31 august 1989, tronsonul cuprins între străzile Tighina şi Ismail, au fost finalizate, iar începând cu ziua de astăzi va fi reluată circulaţia transportului pe acest segment de stradă. 

Despre aceasta a fost informat primarul general interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, în cadrul şedinţei convocate pe şantier, la care au participat reprezentanţii Direcţiei generale transport public şi căi de comunicaţie şi antreprenorul obiectivului. Potrivit responsabililor de implementarea proiectului, astăzi vor demara şi lucrările de restabilire a asfaltului ca urmare a săpăturilor şi intervenţiei la reţelele edilitare pe tronsonul cuprins între str. Tighina şi str. Bulgară. Astfel, începând cu săptămâna viitoare va fi reluată circulaţia şi pe acest tronson de pe strada 31 august 1989. 

Primarul interimar de Chişinău a solicitat antreprenorului să respecte în continuare graficul de lucrări, pentru a redeschide cât mai repede acele tronsoane de stradă închise pe perioada efectuării lucrărilor. „Cred că toată lumea înţelege că lucrările sunt complexe şi dificile, deoarece se intervine la reţelele subterane la o adâncime de 4 - 6 metri. Însă trebuie să asigurăm în continuare respectarea calendarului de lucrări şi să încercăm să fluidizăm traficul rutier, pentru a evita formarea ambuteiajelor pe străzile adiacente", a subliniat Ruslan Codreanu. 

De menţionat că pe perioada intervenţiei la reţelele edilitare de pe str. 31 august 1989, circulaţia transportului pe str. Bucureşti, în perimetrul străzilor Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni - Ciuflea este organizată pe ambele sensuri de circulaţie. 

De menţionat că lucrări de reabilitare a reţelelor edilitare se vor efectua şi pe străzile Tighina şi Alexandru cel Bun. Aceste lucrări se încadrează în Pachetul nr. 2 a proiectului „Chişinău - Drumuri Urbane", care prevede reabilitarea a încă 3 străzi din centrul oraşului - 31 august1989, Tighina şi Alexandru cel Bun. Lucrările de reconstrucţie a străzilor vor începe în luna februarie a anului 2019.