• vezi mai mult
  Ședința Comisiei pentru protecție socială, ocrotirea sănătății, educație, cultură, mass-media și relații interetnice   
  Ceremonia de premiere a învingătorilor Concursului municipal de fotografie, organizat cu prilejul aniversării a 582-a a orașului Chișinău   
  Vizita primarului general interimar al municipiului Chişinău, Ruslan Codreanu, pe şantierul din bd. Moscova, 11   
  Şedinţa operativă a serviciilor Primăriei Chişinău   
 • Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Amenajarea unei benzi suplimentare de circulație pe strada București

  Amenajarea unei benzi suplimentare de circulație pe strada București

   21.09.2018    297 Accesări    

  O bandă suplimentară de circulație a fost deschisă pe strada București, tronsonul cuprins între str. Lev Tolstoi - bd. Dacia, iar lucrările de amenajare se vor încheia în zilele următoare.

  Primarul general interimar al municipiului Chişinău, Ruslan Codreanu, a inspectat astăzi şantierul din zonă, pentru a verifica calitatea lucrărilor. Edilul-şef al capitalei şi-a exprimat încrederea că odată cu lărgirea străzii București, prin crearea unei benzi suplimentare de virare la dreapta, inclusiv a unei benzi de încadrare pe bd. Dacia, se va fluidiza traficul  rutier din zonă. Potrivit lui Ruslan Codreanu, realizarea acestui proiect a fost una din soluţiile pentru descongestionarea traficului rutier de pe str. Lev Tolstoi, unde se creau ambuteiaje până la str. Mihail Kogălniceanu.

  Lucrările pe şantier se execută de către ÎM Regia „Exdrupo". Până acum, au fost strămutaţi pilonii rețelei de contact şi de iluminat public, dar şi obiectivele de semafor şi de monitorizare video a traficului rutier. De asemenea, a fost reamplasată stația de așteptare a transportului public „Piața Ovidiu", extinsă suprafaţa parcării din preajma supermarketului de pe bd. Dacia, dar şi amenajat trotuarul. După finalizarea lucrărilor de reconstrucţie, vor fi amenajate şi zonele verzi din zonă.

  Pentru realizarea proiectului de amenajare unei benzi suplimentare pe str. Bucureşti au fost prevăzuţi 370 mii lei.