Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Evacuarea gheretelor şi a panourilor publicitare din sectorul Centru

   1581

Primăria municipiului Chișinău informează că de la începutul anului curent în sectorul Centru al capitalei au fost demontate și evacuate 108 unități comerciale stradale - gherete, tarabe, puncte mobile de comerț, frigidere, containere, terase etc. 

În perioada următoare, se planifică evacuarea a încă 15 gherete nefuncționale și unități mobile de comerț, de pe următoarele adrese: str. Ghenoble 165/4, str. Vasile Alecsandri 4, str. Academiei 12, str. 31August 1989, 63, str. Calea Basarabiei 16, str. Gh. Cașu 32, str. Gh. Asachi 79, str. M. Lomonosov, șos. Hâncești 60/1. 

De asemenea, în perioada lunilor ianuarie - august, pretorul sectorului Centru a emis 27 de dispoziţii privind demolarea unor construcţii ilegale, demontarea instalaţiilor ce blocau căile de acces sau a dispozitivelor de publicitate. 

De menţionat că administrația publică locală a municipiului Chișinău a dispus ca toate gheretele care nu funcţionează sau ale căror autorizaţii de funcţionare au expirat, precum și panourile de reclamă care au autorizații expirate, urmează a fi demontate şi evacuate.