• vezi mai mult
  Atenție șoferi: Suspendarea traficului rutier pe str. 31 august 1989   
  Situaţia copiilor aflați în situații de risc din municipiul Chișinău   
  Ședința Comisiei juridice, pentru ordine publică și activitatea administrației publice locale   
 • Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Evacuarea gheretelor şi a panourilor publicitare din sectorul Centru

  Evacuarea gheretelor şi a panourilor publicitare din sectorul Centru

   13.09.2018    130 Accesări    

  Primăria municipiului Chișinău informează că de la începutul anului curent în sectorul Centru al capitalei au fost demontate și evacuate 108 unități comerciale stradale - gherete, tarabe, puncte mobile de comerț, frigidere, containere, terase etc. 

  În perioada următoare, se planifică evacuarea a încă 15 gherete nefuncționale și unități mobile de comerț, de pe următoarele adrese: str. Ghenoble 165/4, str. Vasile Alecsandri 4, str. Academiei 12, str. 31August 1989, 63, str. Calea Basarabiei 16, str. Gh. Cașu 32, str. Gh. Asachi 79, str. M. Lomonosov, șos. Hâncești 60/1. 

  De asemenea, în perioada lunilor ianuarie - august, pretorul sectorului Centru a emis 27 de dispoziţii privind demolarea unor construcţii ilegale, demontarea instalaţiilor ce blocau căile de acces sau a dispozitivelor de publicitate. 

  De menţionat că administrația publică locală a municipiului Chișinău a dispus ca toate gheretele care nu funcţionează sau ale căror autorizaţii de funcţionare au expirat, precum și panourile de reclamă care au autorizații expirate, urmează a fi demontate şi evacuate.