Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Stadiul privind lucrările de reconstrucţie a scărilor de granit din Parcul „Valea Morilor”

   1574

Primăria municipiului Chişinău informează despre stadiul lucrărilor de reconstrucție a scărilor de granit din Parcul „Valea Morilor", la 100 de zile de la demararea proiectului.

Pe șantier, procesul de reconstrucție se desfășoară fără abateri, iar graficul de lucrări aprobat de către autorități este devansat pe anumite poziții.

Până la etapa actuală, conform proiectului, din cele 4 ziduri de sprijin, două fragmente au fost betonate și placate integral. De asemenea, au fost betonate 38 de trepte din totalul de 221, iar 8 trepte au fost realizate în variantă finală.

Totodată, s-au executat lucrările de trasare a apeductului, care urmează a fi dat în exploatare. Alte lucrări aferente proiectului au vizat curățirea și tăierea arborilor bolnavi și avariați din vecinătatea scării de granit.

Amintim că lucrările de reabilitare a scărilor de granit din Parcul „Valea Morilor" au demarat în luna mai 2018 și urmează a fi finalizate în iulie 2019. 

Responsabil de implementarea proiectului de reconstrucţie, precum şi beneficiar al proiectului este Pretura sectorului Centru. Proiectul de reconstrucție a scării de granit este realizat în baza unui grant în valoare de 18 milioane 970 mii lei (circa 920 mii EURO) din partea Consiliului local al Sectorului 1 a municipiului Bucureşti, România. Totodată, contribuția Primăriei municipiului Chişinău constituie 5 la sută din valoarea proiectului.