• vezi mai mult
  Ședinţa extraordinară a Comisiei pentru gospodăria locativ-comunală, energetică, servicii tehnice, transport, comunicaţii şi ecologie   
  Prezentarea suflantelor de strâns frunzele şi instalarea sistemului de irigare în Grădina Publică „Ștefan cel Mare şi Sfânt”   
  Ruslan Codreanu: Întreprinderile municipale trebuie să presteze servicii calitative și să genereze profit   
  Deschiderea rutei de troleibuz nr. 34   
 • Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Întrevederea viceprimarului Nistor Grozavu cu delegaţiile oraşelor Mannheim și Cernăuți

  Întrevederea viceprimarului Nistor Grozavu cu delegaţiile oraşelor Mannheim și Cernăuți

   05.09.2018    173 Accesări    

  Viceprimarul capitalei, Nistor Grozavu, a avut astăzi o întrevedere cu delegaţiile orașelor Mannheim, Germania și Cernăuți, Ucraina, care se vor află în perioada 5-7 septembrie în vizită de lucru în municipiul Chișinău.   

  Vizita reprezentanţilor oraşelor din Germania și Ucraina are loc în contextul implementării unui proiect trilateral între orașele Mannheim - Chișinău - Cernăuți: „Cetățenii își modelează viitorul". Acest proiect pilot prevede schimbul de experiență în vederea implementării în cele trei urbe a unor proiecte de regândire a spațiilor publice.

  Nistor Grozavu, a salutat prezenţa delegaţiei celor două orașe înfrățite și i-a asigurat pe reprezentanții municipalităților din Mannheim și Cernăuți că Primăria municipiului Chișinău poate fi un partener de încredere în valorificarea potențialului arhitectural și cultural. „Trebuie să recunosc că lansarea anterior a acestui proiect, a stimulat reprezentanții Consiliului municipal Chișinău de a demara implementarea Bugetării Participative, care deja pentru al doilea an consecutiv se desfășoară în capitală", a subliniat edilul capitalei.

  De cealaltă parte, reprezentații orașelor Mannheim și Cernăuți au reiterat importanța continuării parteneriatului în actualul format și pentru alte proiecte, care vor avea menirea de a dezvolta potențialul arhitectural.

  De asemenea, în cadrul atelierului de lucru trilateral va fi prezentat proiectul de regândire a spațiului public - Scuarul din strada Al. Hâjdeu și G. Coșbuc.