• vezi mai mult
  Şedinţa operativă a serviciilor Primăriei Chişinău   
  Startul lucrărilor de reparație capitală a grădiniței nr. 79, sectorul Botanica   
 • Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Reabilitare căilor de acces din interiorul cartierului Kiev – Alecu Russo – Nicolae Dimo

  Reabilitare căilor de acces din interiorul cartierului Kiev – Alecu Russo – Nicolae Dimo

   10.08.2018    441 Accesări    

  Căile de acces din interiorul cartierului locativ cuprins între străzile Kiev - Aleco Russo - Nicolae Dimo vor fi reabilitate. Primarul general interimar al municipiului Chişinău, Ruslan Codreanu, a inspectat astăzi şantierul, pentru a verifica calitatea lucrărilor de reparaţie.

  În cartierul respectiv sunt amplasate câteva instituţii de învăţământ - şcoli şi grădiniţe. Problema amenajării străzilor, inclusiv securizarea căilor de acces, a fost abordată de mai mult timp, deoarece până acum în întreaga zonă nu erau amenajate trotuare.

  Pretura de sector şi Direcţia generală transport public şi căi de comunicaţie a elaborat o schiţă de proiect de amenajare a întregului cartier. Planul de lucrări prevede reparaţia învelişului asfaltic, lărgirea unor căi de acces, schimbarea bordurilor şi amenajarea trotuarelor.

  În urma vizitei pe şantier, primarul interimar Ruslan Codreanu a dispus ca ÎM „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi" să execute lucrări de curăţare a arborilor din zonă şi de amenajare a spaţiilor verzi, iar ÎM Regia „Lumteh" să asigure reabilitarea iluminatului public în cartierul respectiv.