Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Inspectarea lucrărilor de reabilitare a curților blocurilor de locuinţă din Chișinău

   1707

Primarul general interimar al municipiului Chişinău, Ruslan Codreanu, a inspectat astăzi lucrările de reparaţie a căilor de acces în curţile blocurilor de locuinţă din capitală.

În acest sens, edilul-şef al Chişinăului a mers în curtea blocurilor de locuinţă din cartierul cuprins între străzile Kiev - Alecu Russo - Nicolae Dimo, din sectorul Râşcani. În această curte au început lucrările de reabilitare a drumurilor din interiorul cartierului, inclusiv a căilor de acces către instituţiile de educaţie din cartier. De asemenea, Ruslan Codreanu a vizitat curtea blocului de locuinţe din str. Igor Vieru, 8 şi str. Petru Zadnipru, 16. În aceste ogrăzi, la fel se desfăşoară lucrări de reparaţie a drumurilor şi amenajare a locurilor de parcare pentru locatarii din zonă.

Pe parcursul zilei, primarul general interimar s-a deplasat şi în sectorul Buiucani, în câteva curţi de bloc din cartierul cuprins între străzile Eugen Coca - Vasile Lupu - Grigore Alexandrescu. În zona respectivă lucrările de amenajare urmează să demareze în perioada următoare.  

În context, primarul interimar Ruslan Codreanu a cerut responsabililor ca lucrările să fie executate calitativ, menţionând că amenajarea complexă a curților de blocuri din Chișinău constituie o prioritate a autorităţilor publice locale în acest an.

Amintim că Primăria Chişinău a lansat un Program de reabilitare şi amenajare a curţilor blocurilor de locuinţe din capitală, care prevede realizarea mai multor lucrări pentru a reabilita integral curtea comună - asfaltarea drumurilor şi a căilor de acces, trotuarelor, reabilitarea iluminatului public și a rețelei de canalizare pluvială, inclusiv amenajarea locurilor de parcare pentru automobile și amenajarea zonelor verzi.