Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Finalizarea procedurii de vot pentru proiectele depuse spre finanţare prin mecanismul bugetării civile în municipiul Chişinău

   14468

Primăria municipiului Chişinău informează că procedura de vot pentru proiectele depuse spre finanţare din fondul Bugetului Civil se va finaliza luni, pe data de 6 august 2018, ora 17.00. 

Cetăţenii sunt îndemnaţi să voteze în continuare pentru unul din proiectele depuse, on-line, accesând pagina web oficială a Primăriei: www.chisinau.md, rubrica „Votează proiecte pentru Bugetul Civil" sau accesând următorul link: http://sondaj.chisinau.md

De asemenea, cetăţenii pot vota direct, în urnele de vot, prezentându-se la sediul Primăriei Chişinău, intrarea centrală (bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, 83), dar şi la sediile Preturilor de sector. 

În Primăria Chişinău, buletinele de vot se află în Direcţia Relaţii Publice (bir. nr. 8). Urna de vot este amplasată în holul sediului Primăriei Chişinău. Fiecare cetăţean se poate pronunţa pentru un proiect mare, dar şi un proiect mic. Pentru a se elibera buletinul de vot, cetăţenii au nevoie de buletinul de identitate. În preturi, urnele de vot sunt instalate în locuri special amenajate.  

Informăm că în anul curent, cetăţenii au depus spre finanţare prin mecanismul bugetării participative 73 de proiecte. Din numărul acestora, 41 de proiecte au fost acceptate pentru procedura de vot. În 2018, din bugetul municipiului Chişinău pentru implementarea bugetării civile au fost alocat 3 milioane lei.