Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Reconstrucţia Centrului de găzduire şi orientare pentru persoanele fără domiciliu stabil din Chişinău

   1640

Primarul general interimar al municipiului Chișinău, Ruslan Codreanu şi coordonatoarea Agenției Turcești pentru Cooperare şi Coordonare TIKA în Republica Moldova, Selda Özdenoğlu, au întreprins o vizită de documentare la Centrul de găzduire şi orientare pentru persoanele fără domiciliu stabil din capitală, din str. Haltei, 2.

Scopul vizitei a fost de a examina situaţia Centrului, având în vedere intenţia Agenției TIKA în Republica Moldova de a acorda suport pentru reconstrucţia şi creşterea capacităţii instituţiei de găzduire şi orientare pentru persoanele fără domiciliu stabil din capitală. Potrivit primarului interimar Ruslan Codreanu, capacitatea maximă a Centrului din str. Haltei, 2 este de 100 de persoane, chiar dacă, pe timp de iarnă, aici se găzduiesc până la 120 de cetăţeni fără un loc stabil de trai sau depistate în stradă. În cadrul Centrului aceste persoane beneficiază de 3 mese pe zi, ceai și cafea.

Primarul general interimar al Chişinăului a menţionat că autorităţile publice locale îşi doresc să crească capacitatea instituţiei până la 150 de persoane, pentru a face faţă numărului total de solicitări.

În context, Selda Özdenoğlu a subliniat că o decizie finală privind suportul pe care Agenția Turcă pentru Cooperare şi Coordonare TIKA îl va acorda pentru reconstrucţia Centrului de găzduire din str. Haltei, 2 va fi luată după ce experţii instituţiei vor examina documentaţia tehnică a imobilului. Coordonatoare Agenţiei TIKA pentru Republica Moldova a remarcat că proiectul dat este unul foarte important, care vine să soluţioneze problema oamenilor fără un loc stabil de trai.