Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Asigurarea cu ochelari a persoanelor cu deficiențe de văz din municipiul Chișinău

   2063

Primăria municipiului Chișinău informează că persoanele social-defavorizate cu vederea slabă, din municipiul Chișinău vor beneficia gratuit de ochelari, în baza unui program municipal. Un regulament în acest sens a fost aprobat în data de 24 iulie, curent, de către Consiliul municipal Chișinău.

"Regulamentul cu privire la modalitatea de asigurare cu ochelari a persoanelor cu deficiențe de văz din municipiul Chișinău", aprobat prin decizia CMC nr. 5/16 din 24.07.2018, stabilește că în anul 2018, pentru procurarea ochelarilor pentru persoanele cu deficiențe de văz este stabilită suma de 500 mii lei. Acești bani vor fi acoperiți din economiile Direcției generale asistență socială și sănătate din serviciul de plasament temporar pentru persoanele în vârstă și cu dizabilități.

Potrivit Regulamentului, beneficiarii de servicii de corecție vizuală gratuită prin asigurare cu ochelari vor fi persoanele adulte, cu viza de reședință în municipiul Chișinău, cu deficiențe de văz încadrate în grad sever, accentuat sau mediu de dizabilitate, eligibili pentru corecția acuității vizuale prin ochelari, cu venit mai mic de 3000 lei lunar.

Listele de așteptare (inițială)  și dosarele persoanelor care vor fi asigurate cu ochelari vor fi perfectate de către OT Chișinău a Asociației Obștești "Asociația Nevăzătorilor din Moldova". Pachetul de acte solicitat va conține: copia actului de identitate, copia certificatului de dizabilitate și certificatul de venit. Prioritar în listă vor fi incluși membrii OT Chișinău ai "Asociația Nevăzătorilor din Moldova".

Confecționarea ochelarilor va fi efectuată de către operatorii economici, câștigători ai licitațiilor publice, individual, în baza rețetei prescrise de medicul oftalmolog.

Numărul anual al beneficiarilor de servicii de corecție vizuală gratuită prin asigurare cu ochelari va fi determinat de limita surselor financiare aprobate în bugetul municipal pentru acest scop.