Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Şedinţă de lucru privind activitatea preturilor de sector

   1468

Primarul general interimar al municipiului Chişinău, Ruslan Codreanu, a convocat în această dimineaţă o şedinţă de lucru cu participarea pretorilor de sector. În cadrul şedinţei au fost abordate mai multe subiecte ce vizează activitatea curentă a preturilor.

În special, Ruslan Codreanu s-a referit la problemele asupra cărora pretorii de sector urmează să atragă o atenţie sporită în perioada următoare, precum salubrizare teritoriului, prevenirea şi combaterea comerţului stradal, pregătirea fondului locativ şi a instituţiilor publice către sezonul rece şi evacuarea gheretelor. Primarul general interimar a solicitat raportarea săptămânală asupra activităţii curente a preturilor.

„Potrivit legii, pretorii sunt reprezentanţii primarului general în sector. Anume pretorii sunt persoanele care trebuie să cunoască cel mai bine situaţia în teritoriu şi să intervină operativ pentru a soluţiona problemele sesizate de cetăţeni. Or, primarul general sau viceprimarii oraşului nu pot cunoaşte şi, cu atât mai mult, soluţiona toate problemele Chişinăului. Îmi doresc să acţionăm operativ şi eficient de fiecare dată, conform competenţelor pe care le are fiecare responsabil", a punctat primarul interimar Ruslan Codreanu.

Edilul capitalei a menţionat că în ultima perioadă se atestă o creştere a numărului comercianţilor ambulanţi pe străzile oraşului, de multe ori fiind ocupate spaţiile verzi sau chiar trotuarele. În altă ordine de idei, Ruslan Codreanu şi-a exprimat nemulţumirea pentru că este sesizat cu regularitate despre instalarea unor noi gherete în spaţiile publice sau în parcuri, deşi, conform prevederilor legale, se interzice instalarea de noi unităţi de comerţ pe străzi. „Îmi doresc ca serviciile de salubrizare să-şi intensifice activitatea în teritoriu. Este necesară, de asemenea, o colaborare mai bună cu agenţii economici, pentru a asigura curăţarea şi amenajarea teritoriilor adiacente unde îşi au sediul sau îşi desfăşoară activitatea aceştia. De asemenea, e necesar de a atrage o atenţie sporită construcţiilor din Chişinău şi, în mod special, la amenajarea teritoriilor aferente. Cetăţeanul trebuie să simtă că în acest oraş există autorităţi care îşi îndeplinesc atribuţiile", a punctat Ruslan Codreanu.

În context, primarul interimar a solicitat ca fiecare pretură de sector să propună câte 3 curţi de blocuri de locuinţe ce urmează a fi reabilitate în anul curent, reieşind din situaţia din teritoriu.