Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Pregătirea instituțiilor de educație timpurie către noul an de studii 2018-2019

   2301

Primăria municipiului Chișinău informează că în perioada estivală 2018, în instituțiile de educație timpurie din municipiu sunt organizate lucrări de reparație a clădirilor acestora, conform necesităților.

Astfel, în lunile de vară, în grădinițe au loc reparații curente - în toate cele 159 de instituții (renovări în blocurile alimentare, la sistemul ingineresc, lucrări de iluminat și amenajare, reparația și vopsirea inventarului de joc pe terenuri etc.).

De asemenea, sunt reparate capital, blocurile alimentare (28 instituții), spălătorii (9 instituții), reparația capitală a sistemei de canalizare, încălzire (23 instituții), reparația capitală a depozitelor (18 instituții) etc.

Subiectul pregătirii instituțiilor de educație timpurie din municipiul Chișinău a fost abordat luni, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, iar șefa Direcției generale educație, tineret și sport, Rodica Guțu, a prezentat un raport la temă.

În context, primarul general interimar, Ruslan Codreanu, a menționat despre necesitatea informării părinților, vizavi de sumele alocate de municipalitate pentru reparația grădinițelor, subliniind că aceștia nu trebuie să achite niciun fel de contribuții pentru lucrările de renovare a clădirilor instituțiilor de educație timpurie.

Sistemul de educaţie timpurie din municipiul Chişinău include 159 de instituţii de învățământ preșcolar, cu un contingent de 37942 de copii și cu 1432 de grupe.

Raport al Direcției educație, tineret și sport privind pregătirea IET către noul an de studii 2018-2019