Pagina oficială a Municipiului Chișinău

41 de proiecte au fost acceptate pentru procedura de vot în cadrul Bugetului Civil 2018

   2540

Primăria municipiului Chișinău anunță că în perioada 12 iulie - 2 august anul curent va avea loc procedura repetată de votare a proiectelor depuse de către cetățeni în cadrul Bugetului Civil 2018.

Astfel, în cadrul ședinței Comisiei de evaluare a proiectelor, din totalul de 73 de idei de proiecte, 41 au acces în etapa de votare, întrunind criteriile de eligibilitate. 

Majoritatea proiectelor selectate țin de amenajarea terenurilor de joacă pentru copii, amenajarea terenurilor de sport, amenajarea unor scuaruri, iluminarea clădirilor istorice, reabilitarea parcurilor, colectarea selectivă a deșeurilor, extinderea fondului forestier, proiecte artistice și sculpturale, protecția animalelor de companie fără stăpân, etc.

Potrivit Regulamentului bugetării civile, cetăţenii vor putea să voteze, pentru unul din proiectele mari și mici, on-line, pe site-ul sondaj.chisinau.md

De asemenea, cetăţenii vor putea vota direct, în urnele de vot, prezentându-se la sediul Primăriei Chişinău, dar şi la sediile Preturilor de sector. Pentru a se elibera buletinul de vot, cetăţenii vor avea nevoie de buletinul de identitate.

De menționat că pentru implementarea proiectele selectate spre finanţare prin intermediul Bugetului Civil 2018, din bugetul municipal vor fi alocate 3 milioane de lei.