Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Inspectarea șantierului de reconstrucţie a scărilor de granit din Parcul „Valea Morilor"

   1908

Primarul general interimar al municipiului Chişinău, Ruslan Codreanu, împreună cu reprezentanţii Primăriei sectorului 1 a municipiului Bucureşti, au inspectat astăzi șantierul de reconstrucție a scării de granit din Parcul „Valea Morilor".

Aflați pe șantier, reprezentanții celor două municipalități au constatat că procesul de reconstrucție se desfășoară fără abateri de la proiect, iar graficul de lucrări este devansat cu o lună de zile.

Ruslan Codreanu a ținut să remarce calitatea lucrărilor executate de către antreprenor, menționând că acest proiect este realizat, exclusiv pentru confortul cetățenilor. „Municipalitatea va fi responsabilă, dar și transparentă în acțiuni pentru implementarea cu succes a acestui proiect", a menționat edilul capitalei.

La rândul său, Răzvan Munteanu, șef al Direcției investiții din cadrul Primăriei sectorului 1 a municipiului Bucureşti, s-a arătat plăcut surprins de evoluția lucrărilor pe șantier, menționând că Primăria Chișinău va beneficia de un proiect, care va aduce plus valoare infrastructurii capitalei.

Proiectul de reconstrucție a scării de granit este realizat în baza unui grant în valoare de 18 milioane 970 mii lei (circa 920 mii EURO) din partea Consiliului local al Sectorului 1 a municipiului Bucureşti, România. Totodată, contribuția Primăriei municipiului Chişinău constituie 5 la sută din valoarea proiectului.

De asemenea, recent Consiliul municipal Chișinău, a aprobat alocarea sumei de 3,5 milioane lei, suplimentar la proiectul de reconstrucție a scării de granit din Parcul „Valea Morilor". Aceste surse sunt prevăzute pentru construirea unei pante de acces (paralel cu scara) pentru persoanele cu mobilitate redusă, cărucioare și bicicliști.

Lucrările de reabilitare a scărilor de granit din Parcul „Valea Morilor" au demarat în luna mai, anul curent și urmează a fi finalizate în iulie 2019.