• vezi mai mult
  Proiectele ce vor fi realizate în cadrul Bugetului Civil Chişinău în ediţia din anul 2018   
  Mihai Munteanu, la 75 de ani!   
  Şedinţa Echipei de lucru pentru Bugetul Civil Chişinău   
  Reabilitarea trotuarelor de pe str. Maria Cebotari şi str. Sfatul Ţării   
 • Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Program prelungit de activitate în luna iunie 2018 pentru Direcția de colectare a impozitelor și taxelor locale

  Program prelungit de activitate în luna iunie 2018 pentru Direcția de colectare a impozitelor și taxelor locale

   08.06.2018    542 Accesări    

  Pe parcursul lunii iunie 2018, Direcţia de colectare a impozitelor şi taxelor locale a Primăriei municipiului Chişinău, din str. 31 August 1989, 63A (acces din str. Armenească), activează cu program de lucru prelungit, pentru deservirea contribuabililor.

  Astfel, din data de 21 mai, curent, subdiviziunea responsabilă de expedierea avizelor de plată a impozitului pe imobil, în zilele de lucru (luni-vineri) și-a prelungit programul cu o oră (până la ora 18.00), iar în zilele de sâmbătă, nelucrătoare a lunii iunie: pe data de 9, 16 și 30, va avea program între orele 10.00-14.00.  

  Amintim că, contribuabilii pot beneficia de o reducere de 15% din suma impozitului pe bunurile imobiliare, la achitarea integrală, până la 30 iunie a anului de gestiune și se acordă plătitorilor fără restanțe.

  Onorarea obligației fiscale se face cu Avizul de plată a impozitului pe bunurile imobiliare direct la oficiile poștale, bancare sau prin serviciul guvernamental de plăți electronice www.mpay.gov.md sau prin: https://servicii.fisc.md/fisaimobilului.aspx , prin logare cu semnătura digitală/mobilă.

  Impozitul pe bunurile imobiliare poate fi achitat integral sau în părți egale, nu mai târziu de 15 august și, respectiv, de 15 octombrie.

  Persoanele de vârstă pensionară beneficiază de scutire la plata impozitului pe bunurile imobiliare, în temeiul art. 283 din Codul fiscal conform Anexei (380 mii lei din valoarea estimată în scopul impozitării imobilului).

  Pentru mai multe informații, cetățenii se pot adresa la sediul Direcţiei de colectare a impozitelor şi taxelor locale a Primăriei municipiului Chişinău.

  Pentru siguranța și protecția datelor cu caracter personal, avizele de plată pot fi eliberate la sediul Direcției, la prezentarea actului de identitate sau a împuternicirii legale.